Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Professionals Jongerenwerk  Seksuele gezondheid jongeren

Seksuele gezondheid jongeren

Veel jongeren hebben vragen als het gaat om relaties en seksualiteit. Voor de vragen die jongeren hebben bestaat de website Sense.info. Op de website van Sense kunnen zij terecht met vragen, onder meer via anonieme chatsessies met deskundigen. Sense.info is ook te vinden op social media kanalen zoals TikTok en Instagram. 

Seksualiteit binnen zorginstellingen

Door seksualiteit bespreekbaar te maken draagt je bij aan een cultuur waarin praten over seksualiteit normaal is. Je kunt helpen taboes te doorbreken, waardoor jongeren minder last kunnen hebben van schaamte en vooroordelen. Jongeren zijn vaak afhankelijk van begeleiders om ruimte en mogelijkheden te creëren voor een gezonde seksuele ontwikkeling. 

Materiaal uitleen

Op een leuke en laagdrempelige manier met jongeren in gesprek over relaties en seksualiteit? Op de pagina leskisten lees je welke materialen je van ons kunt gebruiken. Zelf aanschaffen kan ook via de website seksinpraktijk

Bijscholing of training

Wil jij met je team aan de slag hoe seksualiteit vorm te geven in jullie organisatie? Zijn jij en je collega’s toe aan een opfris moment of inspiratie? Bekijk ons trainingsaanbod. Bekijk ons trainingsaanbod.

Advies en informatie

De GGD biedt consultatie en advies aan professionals en organisaties die vragen hebben over seksuele gezondheid van jongeren. Vragen kunnen gaan over het ondersteunen van jongeren (preventief of reactief) bij seksuele grensoverschrijdend gedrag, (on)bedoelde zwangerschap, seksuele diversiteit en het gebruik van social media. Voor vragen kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen, het team seksuele gezondheid denkt graag met je mee.

Meer informatie

Heb je vragen, wil je meer informatie over een van de programma's of wil je materiaal lenen? Of wil je een folder ontvangen met informatie over onze trainingen en materialen? Neem dan contact op via het webformulier team seksuele gezondheid.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.