Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: ProfessionalsJongerenwerk Seksuele gezondheid jongeren

Seksuele gezondheid jongeren

Sense.info

Seks is iets om van te genieten. En seks is leuker zonder zorgen. Toch hebben veel jongeren onzekerheden en vragen als het gaat om seksualiteit. Wat is eigenlijk normaal? Hoe hoort het te gaan? Wat wil ik wel en nog niet? Hoe moet het? Voor deze en andere vragen is er Sense. Op de website van Sense kunnen zij terecht met dit soort vragen, onder meer via anonieme chatsessies met deskundigen. 

Seksualiteit binnen zorginstellingen

Jongeren die langere tijd in een instelling verblijven zijn voor hun kennis, waarden en normen op het gebied van seksualiteit voor een belangrijk deel afhankelijk van professionals. Aandacht voor hun wensen en grenzen draagt bij aan persoonlijke groei, positieve seksualiteitsbeleving en leidt tot minder risicovol seksueel gedrag. 

Door seksualiteit bespreekbaar te maken draagt je bij aan een cultuur waarin praten over seksualiteit normaal is. Je kunt helpen taboes te doorbreken, waardoor jongeren minder last hebben van schaamte en vooroordelen. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en voor jongeren. Zij zijn vaak afhankelijk van begeleiders om ruimte en mogelijkheden te creëren voor een seksueel actief leven. Door hun deze ruimte te bieden maakt je een positieve seksualiteitsbeleving mogelijk.

Materiaal uitleen

Op een leuke en laagdrempelige manier met jongeren in gesprek over relaties en seksualiteit? Maak gebruik van onze materialen.  

Zelf aanschaffen kan ook via de website seksinpraktijk

Bijscholing of training

Zijn  jij en je collega’s toe aan een opfris moment, ben je opzoek naar nieuwe inspiratie of wil je met je team aan de slag hoe seksualiteit vorm te geven in jullie organisatie? Bekijk ons trainingsaanbod 

Advies en informatie

De GGD biedt consultatie en advies aan professionals en organisaties die vragen hebben over seksuele gezondheid van jongeren. Vragen kunnen gaan over het ondersteunen van jongeren (preventief of reactief) bij seksuele misverstanden of misbruik, onbedoelde zwangerschap of genderdiversiteit. Voor vragen kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen, afdeling preventie denkt graag met u mee.

Heb je vragen, wil je meer informatie over een van de programma's of wil je materiaal bestellen? Neem dan contact op met de afdeling seksuele gezondheidszorg van GGD IJsselland.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.