Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn gezondheid  Zelfmoordpreventie

Zelfmoordpreventie

Praten over (gedacht aan) zelfdoding is voor de meeste mensen heel lastig en soms zelfs een taboe. Het niet durven of kunnen delen van je gevoelens en gedacht kan zorgen dat je je eenzaam voelt en psychische klachten veroorzaken. 

Project 'Zelfmoord? Praat erover!

De 11 gemeenten in de GGD-regio IJsselland willen helpen om het aantal zelfdodingen in de regio te verminderen. Daarom startte GGD IJsselland samen met de gemeenten en maatschappelijke partners in 2018 het project 'Zelfmoord? Praat erover!'. Met dit project willen we het taboe op praten over zelfdoding doorbreken en sneller professionele hulp zetten. Sinds 2023 is dit onderdeel van de vaste taken van GGD IJsselland.

Hulp krijgen of hulp bieden

Wil je meer weten over het voorkomen van zelfdoding en/of wat je kunt doen als je je zorgen maakt om iemand? Bezoek dan de website van 113 Zelfmoordpreventie.

Voor professionals 

Als professional kun je de laagdrempelige gratis online training ‘Vraag maar’ doen. Dit is een training van een uur waar je meteen mee kunt beginnen. Op 113.nl vind je meer informatie. Kijk ook eens bij de andere trainingen van 113 Academy.

Roadtrip

We reizen langs iedere gemeente in IJsselland met de fototentoonstelling 'Zelfmoord? Praat erover'. Zo helpen we om het taboe op zelfdoding te doorbreken en sporen we mensen aan om te vragen naar gedachten aan zelfdoding. Lees meer over de roadtrip.

Onderzoeken

Een van onze taken als GGD is het onderzoeken van de gezondheid van de inwoners van IJsselland:

Video’s

In de afgelopen jaren zijn er verschillende video’s gemaakt rond het thema zelfdoding. Je vindt ze in de afspeellijst op YouTube. Hier bekijk je ook de documentaire WAAROM NIET EERDER en de talkshows die we erover hebben gemaakt.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.