Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Seks en gezondheid  Als seks je werk is

Als seks je werk is

Als je sekswerker bent, heb je veel seksuele contacten. Daarmee is de kans op een soa groter. Laat je daarom minimaal twee keer per jaar controleren op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa en hiv). 

GGD IJsselland heeft soa-spreekuren, waar je je gratis en anoniem kunt laten testen en vaccineren. 

Wat doet de GGD?

GGD IJsselland heeft speciale verpleegkundige zorg voor mannen en vrouwen die in de prostitutie of het erotisch entertainment werken. Bij hen kun je terecht met vragen over werk, gezondheid en seksualiteit. Ook komen zij op bezoek in clubs om voorlichting te geven over veilig werken en voor het uitvoeren van soa- en hivtesten en vaccinaties op locatie.

Inloopspreekuur soa test

Iedere dinsdag bieden wij een inlooppspreekuur speciaal voor sekswerkers. Je kunt dan zonder afspraak binnenlopen voor een gratis SOA test en vaccinatie. Werk je thuis of als escort, dan kun je ook telefonisch een afspraak maken. 
 

Locaties

  • Zeven Alleetjes 1 in Zwolle van 12.00 tot 13.00 uur
  • Schurenstraat 8A in Deventer van 15.00 en 16.00 uur

Wanneer is soa-onderzoek nodig?

  • Je vrijt veilig en je hebt geen risico's gelopen door bijvoorbeeld een klapper: laat je dan minimaal één keer in de zes maanden onderzoeken op hiv, syfilis, gonorroe en chlamydia.
  • Je hebt een klapper gehad of er is een condoom afgegleden. Dan is het goed om je na twee weken een keer extra te laten testen op soa's.
  • Heb je klachten die op een soa lijken, maak dan direct een afspraak.

Vaccineren tegen Hepatitis B

Hepatitis B is een erg besmettelijk virus. Mensen kunnen besmet raken door onveilige seks, bloed-bloed-contact en contact met sperma of vaginaal vocht. Van hepatitis B kun je een ernstige leverontsteking krijgen. Een vaccinatie tegen hepatitis B voorkomt dat je de ziekte oploopt of op anderen overbrengt. Meer informatie vind je op de website soaaids.nl.

Meer informatie

Op sekswerk.info vind je meer informatie over veilig werken, soa, testen en vaccineren.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.