Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeSeks en gezondheid Als seks je werk is

Als seks je werk is

Als je sekswerker bent, heb je veel seksuele contacten. Daarmee is de kans op een soa groter. Laat je daarom minimaal twee keer per jaar controleren op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa en hiv). 

GGD IJsselland heeft soa-spreekuren in Zwolle en Deventer waar je je gratis en anoniem kunt laten testen en vaccineren. Op onze website staat meer informatie over de soa-onderzoeken.

Wat doet de GGD?

GGD IJsselland heeft speciale verpleegkundige zorg voor mannen en vrouwen die in de prostitutie of het erotisch entertainment werken. Bij hen kun je terecht met vragen over werk, gezondheid en seksualiteit. Ook komen zij op bezoek in clubs om voorlichting te geven over veilig werken en voor het uitvoeren van soa- en hivtesten en vaccinaties op locatie.

Tweemaal per jaar (voorjaar en najaar) biedt de GGD en inloopspreekuur aan speciaal voor sekswerkers. Je kunt je dan gratis en anoniem laten testen op soa. Je kunt zonder afspraak binnenkomen. Werk je thuis of als escort, dan kun je telefonisch of online een afspraak maken. 

Inloopspreekuur sekswerkers, data 2021

31 mei Zwolle10.00 - 15.00 uur
1 juniDeventer   10.00 - 15.00 uur 
25 oktober   Zwolle10.00 - 15.00 uur 
26 oktoberDeventer10.00 - 15.00 uur

 

Wanneer is soa-onderzoek nodig?

  • Je vrijt veilig en je hebt geen risico's gelopen door bijvoorbeeld een klapper: laat je dan minimaal één keer in de zes maanden onderzoeken op hiv, syfilis, gonorroe en chlamydia.
  • Je hebt een klapper gehad of er is een condoom afgegleden. Dan is het goed om je na twee weken een keer extra te laten testen op soa's.
  • Heb je klachten die op een soa lijken, maak dan direct een afspraak.

Vaccineren tegen Hepatitis B

Hepatitis B is een erg besmettelijk virus. Mensen kunnen besmet raken door onveilige seks, bloed-bloed-contact en contact met sperma of vaginaal vocht. Van hepatitis B kun je een ernstige leverontsteking krijgen. Een vaccinatie tegen hepatitis B voorkomt dat je de ziekte oploopt of op anderen overbrengt. Op de website soaadis.nl vind je meer informatie. In deze infographic staat uitgelegd wat hepatitis B is en hoe je hepatitis B krijgt.

Bekijk het filmpje ‘Hepatitis B - Sex workers’ voor meer informatie:

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.