Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Mijn kind  0-3 jaar

CenteringParenting in Zwolle

Voor ouders van baby’s uit Zwolle biedt GGD IJsselland de zorg op het consultatiebureau ook in groepsvorm aan. Je kunt ervoor kiezen om, tijdens de eerste veertien maanden van je baby, het consultatiebureau samen met andere ouders te bezoeken. Je bespreekt met elkaar onderwerpen die belangrijk zijn voor jou en je baby. Dit noemen we CenteringParenting.

Hoe ziet CenteringParenting eruit?

In het kort zijn de belangrijkste onderdelen van CenteringParenting:

  • Ervaringen delen en van elkaar leren
  • Zorg op het consultatiebureau voor je kind én jezelf
  • Meer tijd met je jeugdverpleegkundige samen met andere ouders
  • Ook één op één contact met je jeugdverpleegkundige of jeugdarts.

Als je baby geboren is, komt de jeugdverpleegkundige bij jullie op huisbezoek. Je eerste afspraak op het consultatiebureau vindt plaats als je baby drie weken oud is. Je kijkt dan samen met de jeugdarts naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van je kindje. Bij de volgende afspraken ontmoet je de andere ouders met wie je ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen. Je ontmoet bij alle (in totaal acht) bijeenkomsten dezelfde ouders. Twee jeugdverpleegkundigen begeleiden deze bijeenkomsten, die op vaste tijdstippen plaatsvinden.

Samen bespreek je onderwerpen zoals voeding, huilen, slapen, speengebruik, ouderschap, stress, de ontwikkeling en vaccineren. Tijdens deze afspraken geven we ook de vaccinaties. Daarnaast kun je je kindje meten en wegen. Er is regelmatig ook een jeugdarts aanwezig om met jou te kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van je baby. 

Praktische informatie

CenteringParenting wordt bij GGD IJsselland op dit moment alleen in Zwolle gegeven. Woon je in Zwolle en heb je interesse in CenteringParenting? Je kunt je opgeven bij je jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Je kunt je ook aanmelden via het webformulier. Na je aanmelding ontvang je van de jeugdverpleegkundige de data en tijden waarop CenteringParenting plaatsvindt.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.