Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Gezondheidsonderzoeken in het voortgezet onderwijs

In de 2e en 4e klas van het voortgezet onderwijs komen wij bij jou in de klas voor een gezondheidsonderzoek. We doen dit onderzoek zodat jij zo gezond mogelijk kunt opgroeien en wij je kunnen ondersteunen waar jij dit nodig hebt en wil.

Als we in de klas langskomen, vertellen we over het onderzoek en daarna vul je de digitale vragenlijst 'Jij en je gezondheid' in. Bekijk de video Jij en je gezondheid voor meer informatie over het onderzoek. Hieronder lees je welke thema's terug komen in de vragenlijst. Naast de digtale vragenlijst meten we, in overleg met jou, je lengte en gewicht. Je mag je kleren gewoon aan houden.

Thema's uit vragenlijst Jij en je gezondheid

  • Algemene gezondheid
  • Genotmiddelen
  • Mediawijsheid
  • Relaties en seksualiteit
  • Slapen
  • Sociale veiligheid
  • Voeding, bewegen en sport
  • Gevoelens en emoties
  • Pesten

Op jij en je gezondheid vind je meer informatie over de vragenlijst.

Adviezen en vervolggesprek

Na het invullen van de vragenlijst krijg je meteen een paar adviezen. Je kunt doorklikken naar betrouwbare websites met advies en informatie. Het kan zijn dat we je nog uitnodigen voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bijvoorbeeld omdat je hier zelf om vraagt of naar aanleiding van de vragenlijst. Dit gesprek is altijd onder schooltijd en vindt meestal plaats op school. Het kan ook zijn dat we je bellen. Je ontvangt hier geen apart bericht over.

Privacy

Alleen de jeugdarts of jeugdverpleegkundige ziet jouw antwoorden. Als er een gesprek volgt dan is dit vertrouwelijk. Alleen in overleg met jou informeren we je ouder(s)/verzorger(s) en/of school. GGD IJsselland gebruikt alle gegevens uit Jij en je gezondheid anoniem voor rapporten over de gezondheid van jongeren binnen de regio IJsselland. Zo kunnen wij advies over jongeren geven aan scholen en de gemeenten.

Informatie voor ouders

Het omgaan met een puber vraagt veel begrip en geduld. Het is schipperen tussen geven van liefde en bescherming en het bieden van ruimte om zelfstandig te kunnen worden. Deze periode kan voor ouders soms best lastig zijn. Onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn er ook voor jullie en denken graag met jullie mee. Laat het ons weten via ons contactformulier en jouw jeugdarts of jeugdverpleegkundige neemt contact met je op.

Liever niet meedoen?

Meedoen is niet verplicht. Als je jonger bent dan 16 jaar beslis je samen met je ouder(s)/verzorger(s) of je meedoet. Ben je ouder dan 16 jaar dan mag je volgens de wet zelf beslissen. Kijk op www.jadokterneedokter.nl om meer te lezen over de wet WGBO (de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst). Wil je niet meedoen aan het onderzoek Jij en je gezondheid? Laat ons dit dan weten via ons contactformulier.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.