Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Gezondheidsonderzoeken in het voortgezet onderwijs

In de 2e en 4e klas van het voortgezet onderwijs komen wij normaal gesproken bij leerlingen in de klas voor een gezondheidsonderzoek. We vertellen dan over de gezondheidscheck en jij als leerling vult de digitale vragenlijst Jij en je gezondheid in. Hierin staan vragen over je gezondheid, eten, beweging, seks, roken, drinken en drugs en of je lekker in je vel zit. Nu er maatregelen zijn om het coronavirus tegen te gaan, hebben we onze manier van werken aangepast. Je krijgt thuis een brief met een inlogcode voor Jij en je gezondheid. Daar staat een korte digitale vragenlijst voor je klaar.

Adviezen

Na het invullen van de vragenlijst krijg je meteen een paar adviezen. Je kunt doorklikken naar betrouwbare websites met advies en informatie. Soms nodigen we je nog uit voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bijvoorbeeld omdat je hier zelf om vraagt of naar aanleiding van de vragenlijst.

Privacy

Alleen de jeugdarts of jeugdverpleegkundige ziet je antwoorden. Als er een gesprek volgt dan is dit vertrouwelijk. Alleen in overleg met jou informeren we je ouder(s)/verzorger(s) en/of school.

GGD IJsselland gebruikt alle gegevens uit Jij en je gezondheid anoniem voor rapporten over de gezondheid van jongeren binnen de regio IJsselland. Zo kunnen wij advies over jongeren geven aan scholen en de gemeente.

Meedoen is niet verplicht. Als je jonger bent dan 16 jaar beslis je samen met je ouder(s)/verzorger(s) of je meedoet. Ben je ouder dan 16 jaar dan mag je volgens de wet zelf beslissen. Kijk op www.jadokterneedokter.nl om meer te lezen over de wet WGBO (de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst).

Chatten over je gezondheid

Speciaal voor jongeren is er de website www.jouwggd.nl. Hier staat informatie over gezondheid: je lichaam, eten, bewegen, seks, roken, alcohol en drugs. Je kunt op deze site ook anoniem chatten of mailen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Introductiefilmpje Jij en je gezondheid

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.