Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD actie 30dagengezonder

Na het succes van vorig jaar daagt GGD IJsselland alle inwoners uit de regio weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Ook met kleine veranderingen kom je in actie voor jouw gezondheid! Denk aan elke dag een ommetje maken, koud afdouchen, geen suiker in je koffie, geen werkmail meer in de avond checken of elke dag je smartphone een uurtje uit. Jong en oud kan meedoen. Vorig jaar deden er bijna 8.000 mensen mee aan de actiemaand, waaronder individuele deelnemers, scholen en bedrijven. 71% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hen gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD om samen met veel anderen, in maart in actie te komen voor jouw gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concreet haalbare uitdaging die je 30 dagen lang, elke dag uitvoert. Op de website www.30dagengezonder.nl staan verschillende uitdagende ideeën.

Meld je aan met een uitdaging en wij ondersteunen om het vol te houden

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot en met 1 maart 2024 aanmelden via de website van 30 dagen gezonder. Na aanmelding ontvang je als deelnemer de hele maand maart inspirerende tips, adviezen en uitnodigingen voor webinars die jou helpen het doel vol te houden en te bereiken. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers. Samen gaat het lukken! Volg de actie ook via social media. 

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan zelf of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven of in de pauze water te drinken, een gezin spreekt af de hele maand samen gezond te ontbijten. En collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om u gezonder te voelen. En door het samen te doen, motiveren jullie elkaar en houden jullie het vol. Doe ook mee! Je kunt gratis meedoen.

Steeds meer GGD’en doen mee

GGD IJsselland doet hier al 2 jaar aan mee. GGD Gooi- en Vechtstreek, GGD Hollands Noorden, GGD Hart voor Brabant en GGD Zaanstreek-Waterland doen in 2024 ook weer mee aan de actie.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.