Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Gezonde Schoolkantines in Overijssel in het zonnetje

Het was feest gisteren op het Deltion College in Zwolle tijdens de landelijke Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart. Tijdens een heus ‘Gezonde Schoolkantine Festival’ besteedden het Voedingscentrum, GGD IJsselland en Jong Leren Eten Overijssel extra aandacht aan een gezonde en duurzame schoolomgeving. 

Tijdens het festival reikte wethouder Michiel van Willigen van de gemeente Zwolle 9 gouden en 1 zilveren Schoolkantineschaal uit aan VO en MBO scholen in Overijssel.

Finale Schoolkantine Challenge

Het festival was ook bedoeld ter inspiratie voor scholen die nog willen starten met de Gezonde Schoolkantine en / of voedseleducatie. Daarnaast werd de winnaar bekend gemaakt van de Schoolkantine Challenge. Leerlingen / studenten van 6 VO en MBO scholen mochten in de finale hun zelfbedacht duurzame, gezonde en betaalbare snack bereiden onder leiding van een Deltion-kok en presenteren voor een jury. De leerlingen van het Agnieten College wonnen met hun gezonde kantinesnack ‘Wrappie’. Deze snack voldeed het meeste aan de 5 G’s: Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Groen. 

De Gezonde Schoolkantine

Het Gezonde Schoolkantine Festival wordt sinds dit jaar in bijna elke provincie gehouden. Maar liefst 65% van de middelbare- en mbo-scholen in Nederland is actief bezig met een Gezonde Schoolkantine. Kijk voor meer informatie op de website van het Voedingscentrum.  

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.