Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

Op 1 oktober begint Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Dit jaar is de 10e editie van Stoptober en dit jaar zal de 500.000ste stopper zich aanmelden voor Stoptober. Wil jij ook stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober!

Met de positieve aanpak, ondersteuning per app, magazine, podcast, Stop Show, stoptober.tv en een grote online community, stoppen mensen door het hele land samen. Op deze manier houden stoppers het beter en langer vol. Uit onderzoek weten we dat 70% van alle Stoptober deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. En een kwart is na een jaar nog steeds helemaal rookvrij. 

Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat mediapersoonlijkheid Maxime Meiland, schrijver Herman Brusselmans en voormalig First Dates-maître Sergio Vyent. 

Doe mee! Meld je aan en download de app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 21 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2023.

Kijk voor alle informatie én om je aan te melden op stoptober.nl.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.