Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Veel animo voor soa-spreekuur in Hardenberg

In januari 2023, nu ruim een jaar geleden, startte GGD IJsselland met een SOA-Sense poli in Hardenberg. Deze poli kwam naast de al bestaande poli’s in Zwolle en Deventer. Het zou in eerste instantie om een pilot van een half jaar gaan. Maar er blijkt voldoende animo voor dit soa-spreekuur in Hardenberg, dus GGD IJsselland blijft het spreekuur aanbieden in Hardenberg. 

Carolien Boschma is verpleegkundige Seksuele Gezondheid bij GGD IJsselland en draait de spreekuren op de soa-Sense* poli in Hardenberg. Carolien: “Ik vind het mooi dat er zoveel animo is voor het spreekuur in Hardenberg. Onze regio bestaat uit 11 gemeenten en met deze extra poli in Hardenberg (naast Zwolle en Deventer) hebben we een mooie spreiding in de regio. Inwoners in dit deel van onze regio hoeven nu minder lang te reizen voor een afspraak. Vooral voor jongeren is het mooi dat ze nu ook op een locatie in Hardenberg terecht kunnen met al hun vragen rondom seksuele gezondheid en eventueel een soa test kunnen doen.”

De soa-Sense poli zit bij het consultatiebureau van GGD IJsselland in Hardenberg. Dat zit in het LOC+ gebouw aan de Parkweg 1-7 in Hardenberg. Carolien: “De wachtkamer zit naast de ingang van het consultatiebureau. Hier wachten nu soms ook jongeren die voor een spreekuur met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts komen. Voor de soa-Sense poli gebruiken we één van de kamers van het consultatiebureau.”

Je kunt een afspraak maken voor het spreekuur als je vragen hebt over seks of soa of als je je wilt laten testen op soa. Het spreekuur op de soa-Sense poli in Hardenberg is elke donderdagmiddag van 13:00-16:00 uur. Het is alleen op afspraak. Een afspraak maak je telefonisch via 038 - 428 16 00 (bereikbaar tussen 08:00-12:00 uur) of 24/7 digitaal via www.ggdijsselland.nl/soa

* Sense is er voor jongeren tot 25 jaar. Jongeren kunnen hier met verschillende vragen terecht. Bijvoorbeeld met vragen over relaties en (veilig) vrijen, een soa-test, anticonceptie, LHBTI+, seks tegen de zin, of als vrijen niet fijn is. Kijk voor meer informatie over Sense op www.sense.info. 

 
Foto: Carolien Boschma van GGD IJsselland

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.