Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

THE NEXT LEVEL DOKTER | Campagne gericht op geneeskundestudenten en basisartsen

Afgelopen woensdag 27 september gaf minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het officiële startsein voor de campagne ‘THE NEXT LEVEL DOKTER’. De campagne zet artsenberoepen midden in de samenleving steviger op de kaart. Het doel is meer studenten geneeskunde en basisartsen te enthousiasmeren voor medisch specialismen buiten het ziekenhuis, zoals arts Maatschappij + Gezondheid, forensisch arts en jeugdarts. Vanuit GGD IJsselland moedigen we deze campagne aan.

Steeds meer zorg wordt verplaatst naar buiten het ziekenhuis, maar dat is niet terug te zien in de opleiding geneeskunde: daarin ligt de focus nog veelal op de zorg in ziekenhuizen. Hierdoor zijn studenten geneeskunde en basisartsen minder bekend met het werkveld buiten het ziekenhuis en zijn zij minder geneigd te kiezen voor specialismen als arts Maatschappij + Gezondheid, forensisch arts, jeugdarts, huisarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, verslavingsarts en vertrouwensarts.

Daarom staat in de campagne de dokter midden in de samenleving centraal: de NEXT LEVEL DOKTER. Deze dokter is actief in de wijk, komt ‘binnen’ bij mensen, beweegt zich in hún omgeving en kan in diverse momenten van hun leven een rol spelen. Van jong tot oud. Deze dokter kijkt naar de mens in zijn totaliteit en werkt samen met anderen aan de gezondheid van mensen en de samenleving. Lees hier meer over de campagne THE NEXT LEVEL DOKTER.

Ben of word jij 'The Next Level Dokter'? Bekijk eens onze vacatures. 

Over de campagne

De campagne is een initiatief van SBOH en de opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis. Diverse partijen hebben meegedacht en ondersteunen de campagne zoals werkgevers in de zorg (GGD-en, huisartsenpraktijken, zorginstellingen), geneeskundestudenten-, aios-, wetenschappelijke en beroepsverenigingen. VWS maakt de campagne financieel mogelijk.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.