Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Professionals

Terugblik 4 jaar IJssellandScan

De IJssellandScan bestaat nu ruim vier jaar. In een interactieve infographic delen GGD IJsselland en Proscoop verschillende activiteiten en weetjes van de afgelopen vier jaar. Hiermee zijn de ontwikkelingen en toevoegingen in deze periode visueel gemaakt. Ook lieten we verschillende gebruikers van de IJssellandScan aan het woord en zetten we de top 10 meest bezochte pagina’s op een rij. Aan het eind nog een korte blik op de toekomst en het belang van de IJssellandScan. 

Terugblik

De infographic heeft de vorm van een tijdlijn-terugblik. Het neemt de lezer mee van de start van de IJssellandScan eind 2018 tot de doorontwikkelde IJssellandScan van nu. Bij de start is beschikbare bestaande data toegevoegd en in de afgelopen vier jaar zijn veel nieuwe cijfers en rapporten toegevoegd. Op de tijdlijn zie je wat en wanneer, bijvoorbeeld: het dashboard Vitaal Vechtdal, de hightlight-tegel ‘Corona’, data van verschillende gezondheidsmonitoren van de GGD en de toolkit Gezonde Leefomgeving. In de afgelopen vier jaar lieten we in korte artikelen ook verschillende gebruikers van de IJssellandScan aan het woord. Tot slot lees je in de infographic onder andere de meest bezochte pagina’s. Spoiler alert: dat zijn de pagina’s over corona. \

Bekijk de infographic ’4 jaar IJssellandScan. Een tijdlijn-terugblik en -vooruitblik’.

Toekomst 

Data-gestuurd en -gedreven werken hebben de afgelopen jaren een steeds grotere rol gekregen. Met de komst van het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), waar regiobeelden als basis genoemd worden, is de informatieve rol die de IJssellandscan heeft erg belangrijk en actueel. Gemeenten en organisaties kunnen de data in deze tool gebruiken om beleidskeuzes op het gebied van gezondheid te maken en te onderbouwen.

Over de IJssellandScan

De IJssellandscan is als tool ontwikkeld in 2018. GGD IJsselland beschikt over een uitgebreide hoeveelheid data over gezondheid in de regio IJsselland. Proscoop beschikt over gegevens over zorg en zorggebruik in de regio. De beide organisaties gebruikten in het verleden twee verschillende digitale databanken. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het hele terrein van gezondheid en zorg. En dus lag het voor de hand om de gegevens van Proscoop en GGD IJsselland in één tool onder te brengen: De IJssellandScan. Hierdoor werd het voor beleidsmakers, gemeenten en andere gebruikers gemakkelijker om gebruik te maken van de gegevens. Bovendien bevorderde het bundelen van de gegevens van Proscoop en GGD IJsselland de samenwerking van eerste lijn en sociaal domein.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.