Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronavaccinatie

Coronavaccinatie

GGD IJsselland organiseert de vaccinaties voor verschillende doelgroepen. Wij zorgen voor geschikte toegankelijke locaties, de logistiek ter plekke en het (medische) personeel ter plekke om de vaccinaties te geven. We hebben een vaccinatielocatie in Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle. Let op: informatie over wie wanneer aan de beurt is verandert af en toe. Houd hiervoor de website van Rijksoverheid www.coronavaccinatie.nl in de gaten. Bekijk hier praktische informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus.

Wanneer ben ik aan de beurt voor een coronavaccinatie?

Wil je een afspraak maken voor je coronavaccinatie? Dat kan alleen als je in de doelgroep valt die nu aan de beurt is. De landelijke overheid bepaalt wie aan de beurt is en wie welk vaccin krijgt. De GGD’en en bijvoorbeeld huisartsen geven de vaccinaties. Op de website van Rijksoverheid kun je zien wanneer je (als het goed is) aan de beurt bent door een paar vragen te beantwoorden.

Wie is er nu aan de beurt?

Laatste informatie 21 april

67-plussers

Mensen die geboren zijn in 1954 of daarvoor kunnen een afspraak maken voor hun coronavaccinatie. Je kunt je afspraak online maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of bellen met het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn dat in je uitnodiging van het RIVM staat. Niet iedereen heeft deze uitnodiging via de post al ontvangen.
Let op: het is erg druk bij de landelijke afsprakenlijn dus advies is je afspraak online te maken of op een later moment opnieuw te bellen. Je kunt je afspraak niet maken via GGD IJsselland of een andere regionale GGD.

Zorgmedewerkers

Werk je in de langdurige zorg? Mogelijk is jouw afspraak door de pauze in het vaccineren met AstraZeneca afgezegd. Ben je ouder dan 60? Dan heb je misschien je nieuwe afspraak al wel gemaakt. Ben je geboren in 1961 of daarna? Dan krijg je zondag 18 april bericht (een sms) om je afspraak opnieuw te maken.
N.B. Als zorgmedewerker kun je je vaccinatie-afspraak alleen telefonisch maken met het nummer dat in de uitnodigingsbrief staat die je van de werkgever hebt gehad. Hieronder een kort overzicht van welk vaccin voor welke doelgroep is aangegeven (bron: website Rijksoverheid)

  • Zorgmedewerkers geboren tussen 1956-1960: AstraZeneca
  • Zorgmedewerkers die al een eerste keer gevaccineerd zijn met AstraZeneca: tweede vaccinatie ook AstraZeneca (je gemaakte afspraak blijft staan. Je krijgt 48 uur voor je afspraak via sms een reminder)
  • Zorgmedewerkers die na 1960 zijn geboren maar nog niet gevaccineerd zijn: BioNTech/Pfizer
  • Zorgmedewerkers die voor 1956 zijn geboren krijgen altijd al BioNTech/Pfizer

Mensen geboren in 1956-1960

Ben je geboren in geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 of 1960? Dan krijg je een uitnodiging voor je vaccinatie van je eigen huisarts. In de provincie Overijssel kunnen huisartsen sinds vorige week vaccins bestellen, waardoor het vaccineren deze weken zal plaatsvinden (AstraZeneca).

Mensen geboren in 1953, '54 of '55

Ze kunnen benaderd worden door hun eigen huisarts als hij of zij vaccins (AstraZeneca) over heeft of zodra ze aan de beurt zijn hun afspraak maken voor een prik bij de GGD (BioNTech/Pfizer) via de landelijke afsprakenwebpagina www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Zie ook het bericht van het RIVM hierover. 

Mensen met syndroom van Down of morbide obesitas

Deze doelgroep (geboren in 2005 of eerder) krijgt een brief van de huisarts met daarin een speciaal landelijk telefoonnummer en een 'code' om een afspraak te maken voor een vaccinatie door de GGD. Dit is veranderd (niet door de huisarts en wel door de GGD) omdat deze doelgroep gevaccineerd wordt met BioNTech/Pfizer. Let op: Een afspraak maken voor de vaccinatie kan niet via de regionale GGD.
Ga voor meer informatie naar de uitleg van Rijksoverheid

Mensen onder de 60 jaar die de griepprik krijgen

Krijg je altijd de griepprik van je huisarts? Dan kun je vanaf begin mei een uitnodigingsbrief ontangen van je eigen huisarts. Je krijgt deze brief niet allemaal tegelijk maar huisartsen verspreiden ze stap voor stap. Je komt vanzelf aan de beurt. In de brief kun je straks lezen hoe je online of via de landelijke afsprakenlijn je afspraak maakt voor een vaccinatie door de GGD. Je krijgt dan het vaccin BioNTech/Pfizer of Moderna. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van GGD GHOR Nederland.

Veel gestelde vraag: kan ik kiezen welk vaccin ik krijg?

Nee, dat kan niet. De Gezondheidsraad adviseert de overheid welk vaccin voor welke doelgroep is.

Hoe snel kan ik terecht bij een vaccinatielocatie bij mij in de buurt?

Dit hangt af van het aantal vaccins dat beschikbaar is. Het kan even duren voor je terecht kunt. De tijdslots die we open zetten passen we aan op het aantal vaccins dat we geleverd krijgen. Soms komen tussendoor meer vaccins beschikbaar of worden vaccins opnieuw verdeeld. Bijvoorbeeld omdat een locatie als Zwolle heel centraal ligt en veel mensen die locatie kiezen. Het kan dus zijn dat iemand die vandaag belt pas over een paar weken terecht kan en iemand die de dag daarna een afspraak maakt dezelfde week nog. Dat fluctueert dus. Als GGD sluiten we steeds aan bij de laatste ontwikkelingen.

Waar zijn de vaccinatielocaties?

In de regio IJsselland zijn vijf vaccinatielocaties: in Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle. Je kunt ook kiezen voor een vaccinatielocatie in een andere GGD-regio. Bijvoorbeeld als dit voor jou dichterbij is, je er sneller of op een voor jouw agenda beter moment terecht kunt. Op de website van GGD GHOR Nederland kun je zien waar in Nederland vaccinatielocaties zijn.

Meer informatie 

Ben je op zoek naar andere informatie over de coronavaccinatie? Bekijk dan de pagina met praktische informatie over de vaccinatie. Je kunt ook informatie vinden op www.coronavaccinatie.nl of kijk bij de veelgestelde vragen en antwoorden van Rijksoverheid.

Vragen over de coronavaccinaties?

Landelijk informatienummer
Bel 0800 - 1351 voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur).

Landelijke informatiewebsite
Op www.coronavaccinatie.nl vind je de meest actuele informatie, vragen én antwoorden over de coronavaccinatie.

Vaccinatie op uitnodiging
Kom je in aanmerking voor een coronavaccinatie? Dan krijg je daar een persoonlijke uitnodiging voor. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Bekijk hier de locaties voor coronavaccinatie. De Rijksoverheid bepaalt de volgorde van het vaccineren, welk vaccin de GGD kan gebruiken en hoeveel we tot onze beschikking krijgen. Bekijk met de speciale tool van Rijksoverheid 'Wanneer ben ik aan de beurt" vanaf wanneer je een uitnodiging kunt krijgen voor de coronavaccinatie. Je ziet dan ook of je door de GGD of door de huisarts wordt gevaccineerd. Ben je volgens het RIVM qua leeftijd aan de beurt? Dan kun je online een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat.

Medische vragen
Voor medische vragen over de coronavaccinatie kun je contact opnemen met je huisarts of bellen naar het hiervoor bestemde telefoonnummer in de uitnodigingsbrief.

Contact met GGD IJsselland
Heb je een vraag over de coronavaccinatie speciaal aan GGD IJsselland? Kijk eerst op deze webpagina of je je antwoord al kunt vinden. Bel anders ons algemene telefoonnummer 038 428 14 28.
 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.