Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Mpox vaccinatie

Vanaf 23 mei begint GGD IJsselland weer met vaccineren tegen mpox (voorheen: monkeypox of apenpokken). Iedereen met verhoogd risico op mpox kan een afspraak maken om deze vaccinatie te krijgen. De vaccinatie tegen mpox is bedoeld om infecties en verspreiding van het mpox-virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor wie is de mpox-vaccinatie?

De vaccinatie tegen mpox geven we aan mannen die seks hebben met mannen en trans personen, die een verhoogd risico hebben op mpox. Ben jij een man die seks heeft met mannen of ben je trans persoon? Dan kun je een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie als één van onderstaande dingen voor jou geldt:

  • Je gebruikt PrEP om hiv te voorkomen, of je staat hiervoor op de wachtlijst EN/OF
  • Je had het afgelopen jaar met meer dan 10 mensen seks EN/OF
  • Je hebt seks op sekslocaties of seksfeesten EN/OF
  • Je doet aan groepsseks EN/OF
  • Je hebt hiv en bij je controles word je op hepatitis C getest.

Klopt één van deze dingen voor jou en ben je een man die seks heeft met andere mannen of ben je trans persoon? Maak dan een afspraak voor je vaccinatie tegen mpox.

Heb je eerder Mpox gehad, dan is vaccinatie niet nodig.

Ben je al gevaccineerd?

Ben je al gevaccineerd tegen mpox, dus heb je twee prikken gehad tegen mpox? Dan is een nieuwe vaccinatie niet nodig. Heb je een van de prikken al wel gehad, maar de tweede nog niet? Dan kun je een afspraak maken. Ben je vorig jaar uitgenodigd om je te vaccineren maar ben je niet gegaan? Ook dan kun je nu een afspraak maken voor vaccinatie.

Heb je advies nodig?

Wil je hulp bij het weten of de vaccinatie bedoeld is voor jou? Gebruik de mpox-vaccinatietool voor advies en begeleiding. Liever persoonlijk advies? Je kunt ook bellen met de Aids Soa Infolijn: 0900 - 204 2040 of met team Infectieziektebestrijding van GGD IJsselland: 038 428 1656.

Afspraak maken voor vaccinatie

Een afspraak voor vaccinatie tegen mpox bij GGD IJsselland kan alleen telefonisch. Bel voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren naar: 088 443 0507.

​​​​​​​Denk je dat je nu mpox hebt?

Heb je nu mpox? Of denk je dat je misschien nu mpox hebt? Of heb je symptomen waar je je zorgen over maakt? Ga naar de website mantotman.nl om te lezen wat je kunt doen, of voor meer informatie over mpox en de vaccinatie.

Heb je klachten die passen bij mpox? Neem zo snel mogelijk contact op met je huisarts of GGD. Ga niet zonder afspraak langs, maar bel eerst.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.