Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Vacatures

Aan de slag als forensisch arts

Als forensisch arts doe je heel afwisselend werk. Je taken lopen uiteen van het verrichten van lijkschouwen bij niet-natuurlijk overlijden, het opstellen van letselverklaringen tot het geven van een medische beoordeling of behandelen van personen die op een politiebureau zijn ingesloten, het afnemen van lichaamsmateriaal (bloed, urine, DNA) bij slachtoffers of verdachten van een misdrijf en het opstellen van expertiserapporten voor het openbaar ministerie of de rechtbank over het ontstaan van letsel of over de doodsoorzaak van een slachtoffer.

Als forensisch arts in dienst van GGD IJsselland werk je onafhankelijk van politie en justitie, maar zij zijn wel de partijen die je inschakelen.

Meer dan andere artsen moet je als forensisch arts weten welke taken politie, openbaar ministerie, rechtspraak, rijksoverheid (ministerie van justitie en binnenlandse zaken) en gemeenten hebben in opsporing en berechting en in de handhaving van de openbare orde. Door de samenwerking met al deze instanties staat de forensisch arts ‘middenin de maatschappij’.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.