Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Vacatures

Aan de slag als arts infectieziektebestrijding

Onze artsen infectieziektebestrijding richten zich op het voorkomen en bestrijden van infectieziekten. Je combineert inhoudelijke kennis met het maken van beleid. Samen met de anderen van het team (artsen, verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, onderzoekers en secretariaat) besluit je bij een infectieziektemelding wat nodig is om de bron van de besmetting te achterhalen en de omgeving te beschermen. Iedere melding is anders en elke infectieziekte heeft zijn eigen uitdagingen. Ons brede werkgebied levert ook een brede verscheidenheid aan casu├»stiek op. De ene keer is het alleen nodig om voorlichting te geven, maar bij een uitbraak van bijvoorbeeld hepatitis A kan het nodig zijn een hele klas of school te vaccineren. Je hebt regelmatig contact met arts microbiologen, huisartsen, andere medisch specialisten, maar ook met de NVWA en het RIVM. Bovendien heb je een centrale rol binnen de regionale infectieziektebestrijding.

Film arts Maatschappij en Gezondheid

Bekijk het filmpje GGD Actueel om een indruk te krijgen van het werk als arts M&G met het profiel infectieziektebestrijding

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.