Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Vacatures

Aan de slag als jeugdarts

Als jeugdarts speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Je richt je op het kind als individu en de ouders. Je werkt hierbij bijvoorbeeld samen met verloskundigen, kinderdagverblijven, scholen en welzijnsorganisaties, huisartsen en gemeenten. Met elkaar vinden we het belangrijk dat elk kind gezond kan opgroeien. Van vragen over voeding, opvoeden en groei tot het omgaan met opgroeiende tieners en hun leefstijl. Soms ben je vooral medisch bezig en op andere momenten meer sociaal. Je ontmoet heel veel kinderen en ouders waarmee het goed gaat. Het is de kunst die paar kinderen of ouders te signaleren die ondersteuning nodig hebben of extra zorg, zodat ook die kinderen de kans krijgen zich goed te ontwikkelen.  

Je maakt deel uit van een enthousiast team professionals dat bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, consultatiebureauassistenten en een teamsecretaresse. Onze consultatiebureaus zijn ingericht voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Ze zijn gevestigd in de 11 gemeenten in de regio IJsselland.

Film werk als jeugdarts

Bekijk het filmpje 1 minuut met om een indruk te krijgen van het werk als jeugdarts

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.