Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Coronavaccinatie bij consultatiebureaus

De vaccinatiegraad in regio IJsselland is hoog. Toch wordt in alle 11 de gemeenten nog steeds geprikt tegen corona.

Vanaf week 12 (20 t/m 24 maart) kan dat in de meeste gevallen in het consultatiebureau, waar ook de jeugdgezondheidszorg van de GGD plaatsvindt. Op de pagina met vaccinatielocaties vind je per gemeente de actuele dagen, tijden en adressen.

Een groot deel van de inwoners heeft ondertussen een (herhaal)prik laten zetten. Toch blijft de GGD voorlopig in alle gemeenten coronavaccinaties aanbieden. “We vinden het belangrijk om laagdrempelig en dichtbij te blijven vaccineren tegen corona”, vertelt Arjan de Boer, projectmanager COVID. “Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. Maar er worden óók nog steeds 1e en 2e prikken gezet. Zolang die behoefte er is, blijven wij vaccineren.”

Een coronaprik kan zowel met als zonder afspraak worden gehaald. Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd en kun je nu niet nóg een herhaalprik halen.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.