Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Toegangstaken Beschermd Wonen vanaf 1 april 2024 van GGD naar gemeenten

Sinds 2015 waren de werkzaamheden voor toegang Beschermd Wonen door de gemeenten belegd bij de Centrale Toegang van de GGD. Vanaf 1 april 2024 gaan gemeenten de werkzaamheden voor de toegang voor beschermd- en begeleid wonen uitvoeren.

Wat betekent dit voor inwoners?

Melding beschermd of begeleid wonen
Tot en met dinsdag 26 maart kunnen inwoners een melding doen bij GGD IJsselland. Vanaf woensdag 27 maart kunnen inwoners een melding doen bij de gemeente waar ze wonen. Bekijk de contactgegevens van de gemeenten.

Vragen over beschermd of begeleid wonen
Inwoners kunnen tot en met 26 maart met vragen over beschermd of begeleid wonen terecht bij GGD IJsselland. Vanaf woensdag 27 maart kan dat bij gemeente waar ze wonen.Bekijk de contactgegevens van de gemeenten.

Aanleiding voor de wijziging

Op 16 januari 2023 is het wetsvoorstel ‘woonplaatsbeginsel voor Beschermd Wonen’ ingediend bij de Tweede Kamer. Hierin staat dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het beschermd wonen van eigen inwoners. Deze verandering was aanleiding voor gemeenten om de toegang beschermd wonen opnieuw in te richten. Er is toen besloten vanaf 1 april 2024 de werkzaamheden voor beschermd wonen lokaal bij de gemeenten te gaan uitvoeren.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.